Atos RTV

18 oktober 2018
0 reactie(s)

DRECHTSTEDEN - De winnaar van de Taxi Innovatie Prijs 2018 bekendgemaakt. De Taxi Innovatie Prijs is een erkenning van innovatieve producten en diensten vanuit en voor de Nederlandse taxisector.

Voor deze unieke prijs waren uiteindelijk vijf producten en diensten genomineerd. Het FiT4-systeem voor rolstoelvoertuigen van Bierman kreeg een kleine 10 procent van de stemmen en eindigde als derde. De elektrische Wijkhopper van Stroomlijn kreeg meer dan 30 procent van de stemmen. Uiteindelijk ging Taxi NOF met de prijs aan de haal.

De tweede plaats
De Wijkhopper die begin dit jaar als pilot getest is in Sliedrecht en Dordrecht was dit jaar genomineerd voor deze innovatie prijs. Er is afgelopen week vaak gestemd op deze taxi innovatie. De Wijkhopper heeft een welverdiende tweede plaats behaald met meer dan 30 procent van de stemmen.

De Wijkhopper
Het behalen van de tweede prijs voelt als een erkenning voor het harde werken van het projectteam Wijkhopper. De Wijkhopper is een vervoersvorm voor wmo-pashouders en 75-plussers in de Drechtsteden. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop bij deze nieuwe innovatie. De korte wachttijden, snelle ritten en lage instap staan hoog in het vaandel. Het idee is ontstaan doordat klanten sneller en gerichter vervoer nodig hebben op de korte afstanden en hier veel vraag naar is. Dit duurzame vervoersmiddel zorgt ook voor minder CO2 uitstoot.

Voor iedereen een kans
Voor het rijden op de Wijkhopper wordt gebruik gemaakt van taxichauffeurs, mensen die de ambitie hebben om chauffeur te worden en vrijwilligers. Mevrouw de Lijster de Raadt van Stroomlijn benadrukt echter dat samenwerken de sleutel is. “We gaan voor de Wijkhopper samen werken met taxibedrijven DVG, Haars en Stam, Munckhof, Qbuzz,
vrijwilligersorganisaties E-wheels en de wijken zelf. Maar ook met Baanbrekend Drechtsteden, zodat mensen kunnen doorstromen naar betaald werk.”

Trots op Wijkhopper
Het team van Wijkhopper bedankt iedereen voor het stemmen en voor deze mooie prijs. Ook laten zij weten trots te zijn op dit resultaat. Meer weten over doelgroepenvervoer in de regio? Kijk dan op:' ' . text_chop('www.stroomlijn.nl', 30) . ''.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week