Atos RTV

28 juli 2018
0 reactie(s)

REGIO - Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels heeft onlangs twee robot zeehondjes (Paro’s) mogen ontvangen. Ze zijn geschonken door de Stichting Coolsingel, die projecten ondersteunt die tot verbetering leiden van de zorgverleningsfunctie in de regio Rotterdamse regio.

De Paro zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert door middel van 5 sensoren die reageren op aanraking en geluid. De witte vacht, de grote ogen en het levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik. Hierdoor is de Paro bij uitstek geschikt voor dementerende bewoners. De eerste kennismaking met bewoners van Aafje huis ’t Ronde Sant in Ridderkerk leidde tot veel enthousiasme en bijzondere reacties.

Stichting Coolsingel
Deze stichting stimuleert initiatieven in de vorm van projecten die bijdrage aan:
- de bevordering van de effectiviteit, de efficiency dan wel de kwaliteit van de zorg;
- Innovatie en de ontwikkeling van nog niet bestaande zorgtoepassingen

Aafje en innovatie
Zorgorganisatie Aafje loopt voorop wanneer het om innovatie in de zorg gaat. Steeds meer wordt technologie ingezet om het leefklimaat voor de bewoners te verbeteren, maar ook om de werkomstandigheden voor de medewerkers te vergemakkelijken. De zeehonden zullen op alle locaties van Aafje worden ingezet en de dankbaarheid naar de stichting is dan ook erg groot.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week