Atos RTV

26 mei 2018
0 reactie(s)

DORDRECHT - Dit weekend wordt voor de 18e keer weer het evenement ‘Dordt In Stoom’ gehouden. Het omvangrijkste stoomevenement van Europa begon vrijdagavond traditioneel met de vlootschouw. Na de start met stoomfluitconcert om 20.00 uur kon men de varende historische stoomschepen op de Oude Maas bewonderen van zowel de kades van Dordrecht, Zwijndrecht als Papendrecht. Een reportage van de Vlootschouw door ATOS fotograaf John Tazelaar is te zien op deze website onder nieuws/fotoalbum.

Het stoomevenement op zaterdag en zondag is verspreid over twee gebieden in de stad. In het havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken daarnaast rondvaarten op de rivier en voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse schepen zijn opengesteld voor bezichtiging en er is de nodige muziek voor de gezelligheid.
In de hal van Stadsbeheer, naast de Papendrechtse brug wordt een Modelbouwshow gehouden met deelnemers uit binnen- en buitenland. Zij tonen modelspoorbanen en miniatuur stoommachines en modelschepen. De toegang is gratis.

Vanuit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kan men Dordt in Stoom prima per Waterbus te bereiken met op zondagochtend extra afvaarten van lijn 20.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week