Atos RTV

15 april 2018
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Bij de HSV Zwijndrecht gaat komende vrijdag om 19.00 uur een nieuw honkbal initiatief van start, het zogenaamde Friday Night Baseball. Dit initiatief is afkomstig van twee honkbalveteranen Percy Isenia en Vincent de Heer. Beide veertigers hebben een groep van ruim 30 oudere honkballers, uit de gehele regio, om zich heen verzameld, die niet meer wekelijks willen spelen in competitieverband, maar wel graag op een achttal vrijdagavonden onderling nog willen honkballen.

Percy Isenia, oud international en vorig jaar nog uitkomend voor HSV Zwijndrecht, zocht contact met zijn club en binnen een dag was alles organisatorisch geregeld. Alle spelers uit de veteranen groep sluiten zich aan bij Zwijndrecht en hebben daardoor een perfecte locatie om dit nieuwe initiatief te starten. Het bestuur van HSV Zwijndrecht is zeer verheugd over Friday Night Baseball, want op deze manier bindt het een groot aantal ervaren honkballers aan de vereniging waardoor altijd spin off kan optreden.

Het nieuwe initiatief past ook in het beleid van de Baseball & Softball Bond om alternatieve competitievormen te ontwikkelen waardoor de leden langer aan de sport verbonden blijven. De toenemende individualisering onder sporters vraagt een antwoord vanuit de reguliere sportvormen. HSV Zwijndrecht probeert hier op in te spelen met Friday Night Baseball.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week