Atos RTV

13 april 2018
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Het college van B&W van Zwijndrecht heeft besloten om een deel van het Develpark aan te merken als evenemententerrein. Het gaat om een stuk van het bestaande parkeerterrein en de Jongeren Ontmoetingsplek, de JOP. Het evenemententerrein krijgt een semipermanent karakter. Dat wil zeggen dat er meerdere evenementen per jaar kunnen plaatsvinden maar het ook beschikbaar blijft als parkeerterrein en als JOP.

Wethouder Jolanda de Witte (Evenementen): "Onze inwoners en de gemeenteraad willen graag een evenemententerrein in Zwijndrecht waar grotere evenementen georganiseerd kunnen worden. Vorig jaar zomer was een locatie aangewezen voor het Wattan Festival maar toen stonden we met z'n allen na hevige regenval in de blubber. Door een aantal aanpassingen in het Develpark is dat in het vervolg te voorkomen. Bovendien kunnen we als gemeente hiermee meerdere evenementen ondersteunen."

Voordat het zover is, moeten er eerst nog werkzaamheden plaatsvinden. Het gaat onder meer om het verwijderen van een haag en het omdraaien van de twee Jongeren Ontmoetingsplekken. Ook wordt een deel van de grasbetontegels vervangen door betonnen straatstenen omdat die geschikter zijn voor evenementen. Het nieuwe evenemententerrein zal klaar zijn voordat het Wattan Festival in september 2018 plaatsvindt.

Aan de gemeenteraad is gevraagd voor de uitvoering een investeringsbudget beschikbaar te stellen. De gemeenteraadsleden buigen zich op dinsdag 24 april , tijdens de Politieke Markt, over het financieringsvoorstel. Om de plekken een aantal keren per jaar als evenemententerrein te mogen gebruiken is er daarnaast nog een aanpassing in het bestemmingsplan nodig.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week