Atos RTV

10 april 2018
0 reactie(s)

DRECHTSTEDEN - Op dinsdag 8 mei wordt er een informatieavond gegeven over hoe je een beroerte herkent en wat je dan moet doen. Het antwoord daarop met adviezen en tips hoor je allemaal op deze avond in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Ook wat mensen zelf kunnen doen om de kans op een beroerte te verkleinen, wordt besproken. Stichting Drechtzorg en het Albert Schweitzer ziekenhuis houden deze avond in het kader van de Europese Dag van de Beroerte.

De avond bestaat uit twee delen. Van 18.30 tot 20.00 uur zijn belangstellenden welkom op de informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers het risico op een beroerte laten bepalen, maar ook informatie krijgen over een gezonde leefstijl. Verder staan patiƫntenverenigingen en andere professionals klaar om vragen te beantwoorden.

Om 20.00 uur starten de lezingen door neuroloog Anouk Rozeman en revalidatiearts Bart Zegers. De neuroloog legt uit welke signalen kunnen duiden op een beroerte zoals een scheve mond, plotseling slecht zien, moeilijk spreken en een verlamd been of arm. Ze vertelt het publiek wat er in de hersenen gebeurt en waarom het zo belangrijk is om direct 112 te bellen. De revalidatiearts van Rijndam zal de aanwezigen informeren over de restverschijnselen die kunnen optreden na een beroerte, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn in het dagelijks leven.

De avond is vanaf 18.30 uur gratis toegankelijk en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week