Atos RTV

8 maart 2018
0 reactie(s)

HENDRIK IDO AMBACHT/ ZWIJNDRECHT - Inwoners van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht die jonger zijn dan 18 jaar worden uitgenodigd om mee te doen aan de 4 en 5 mei Woordkunstenwedstrijd. Deze wedstrijd gaat om woordkunst in de breedste zin van het woord. Dat kan een gedicht zijn of een andere vorm van woordkunst, zoals een songtekst of rap. Zolang het maar aansluit bij het thema is men volledig vrij om een geheel eigen woordcreatie vorm te geven en als bijdrage in te leveren.

Onder de noemer "Geef vrijheid door" formuleert het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar een thema dat als inspiratie kan dienen voor de woordkunstenaars. Dit jaar heeft Frank de Vree de jaarthema-tekst 'Verzet als voorbeeld' geschreven. Hierin beschrijft de Vree hoe je persoonlijke verhalen kan inzetten bij een herdenking of viering. De volledige tekst is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei:' ' . text_chop('www.4en5mei.nl', 30) . ''.

De winnende woordkunstenaars worden uitgenodigd om tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht hun woordkunst voor te dragen.
De uiterste inleverdatum voor de bijdrage aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 29 maart 2018. De bijdrage kan men doormailen naar representatie@h-i-ambacht.nl. voorzien van naam, leeftijd en telefoonnummer. De uitslag zal bekend worden gemaakt op woensdag 19 april om 15:30 uur in de raadzaal van de gemeente Zwijndrecht. De genomineerden worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week