Atos RTV

28 december 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Vorming & Toerusting organiseert n de Bethelkerk,een avond over angstgevoelens, hoe ermee om te gaan en ze overwinnen. Aan depressieve klachten en depressies lijden vele mensen. Tegenwoordig zijn daarnaast aan angst gerelateerde klachten alsmaar aan het toenemen. Anno nu weten wij via de media wat er zich dichtbij en veraf afspeelt aan goede, maar nog meer aan ingrijpende, erge dingen. Met name de terroristische aanslagen kunnen een dagelijkse angst veroorzaken. Ook in het privéleven van mensen kunnen echtscheiding, ziekte, ontslag, problemen rond het gedrag van eigen kinderen etc. voor angstgevoelens zorgen. Van grote invloed is hierbij het verdwijnen van vanzelfsprekendheden. Ieder mens heeft bewust of onbewust behoefte aan houvast, duidelijkheid en veiligheid.
Daarnaast zijn er psychologische factoren, zoals iemands karakter, die een grote rol spelen als het gaat om het omgaan met onzekerheden. In het uur voor de pauze zal gesproken worden over deze vorm van angst. Het accent zal vervolgens liggen op hoe hiermee om te gaan en zo mogelijk de angstgevoelens te overwinnen.
Na de pauze is er ruimschoots gelegenheid om vragen te beantwoorden.
Deze avond vindt plaats in de Bethelkerk, Rotterdamseweg 73 op dinsdagavond 9 januari van 20.00 tot 22.00 uur.Begeleiding drs. Jitske Ekkelenkamp-Verburgh

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week