Atos RTV

4 december 2017
0 reactie(s)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Jan Heijkoop is ook de komende 6 jaar burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is tijdens de raadsvergadering van vanavond bekendgemaakt. Leo Platschorre (voorzitter van de vertrouwenscommissie) las de officiële brief voor waarin staat dat hij is herbenoemd als burgemeester.

Burgemeester Jan Heijkoop: "Ik ben dankbaar voor de aanbeveling door de vertrouwenscommissie en het besluit van de minister. En het woord vertrouwen wil ik benadrukken. De afgelopen 6 jaar heb ik van iedereen in Ambacht, van inwoners tot raadsleden, vertrouwen mogen ervaren. Dit vertrouwen is een geweldige stimulans om te beginnen aan deze periode. Ik heb de volle intentie om, als mijn gezondheid het toelaat, ook de komende 6 jaar de gemeente ambacht te bedienen."

Sinds 2012 is Jan Heijkoop al de burgemeester en dus liep de eerste periode bijna af. Na een besloten raadsvergadering op 3 juli droeg de gemeenteraad Jan Heijkoop voor herbenoeming voor. Deze aanbeveling stuurde de gemeenteraad aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die toetste de aanbeveling en nam uiteindelijk het positieve besluit.

.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week