Atos RTV

27 september 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Christelijk kindcentrum De Notenbalk van PIT kinderopvang & onderwijs heeft 1.000 euro ontvangen van Lidl Oudeland voor de natuurtuin.
De supermarktketen viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met de actie ‘Lidl helpt lokaal’ om initiatieven die bijdragen aan een betere en gezondere buurt te ondersteunen. Net als alle andere ruim 400 filialen heeft Lidl Oudeland hiervoor een bedrag van 1.000 euro beschikbaar. Veel Zwijndrechtenaren hebben hiervoor een aanvraag ingediend. Juf Nelly Wetzels van De Notenbalk was een van hen.
“Niet voor mezelf, maar voor de natuurtuin van ons kindcentrum,” vertelt ze. “In onze natuurtuin kunnen onze kinderen volop ontspannen, bewegen en spelen. Ze komen er tot rust, maar zijn ook met en in de natuur aan de slag. Dit vraagt creativiteit en inventiviteit. Van klein tot groot: de kinderen scheppen er hun eigen fantasiewereld en gaan op ontdekkingstocht. Ook hebben we moestuintjes aangelegd die de kinderen zelf onderhouden. Van zaaien tot en met oogsten, met lekkere en mooie groenten en fruit als opbrengst. Paprika’s, tomaten, courgettes, appels, aardbeien, kruiden, een indrukwekkend grote pompoen, noem maar op. De kinderen vinden het echt geweldig!”

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week