Atos RTV

11 september 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - De talentvolle Melanie Stout heeft bij een tussentijds gehouden test zich al verzekerd van een plekje binnen de 2018-Oranje Jong Talent Selectie turnen 11 t/m 13 jaar.
Dit jaar liep de O&O-turnster reeds voor op haar leeftijdgenoten door zich als 10 jarige te selecteren binnen de oudere leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar. Dat Melanie beschikt over een bijzonder talent en een gedreven instelling bewijst zij door nu reeds te voldoen aan de voor volgend jaar gestelde eisen van de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).
Voor een automatische doorstroming naar de nieuwe selectie 2018 moet je minimaal 85% van de eindtermen beheersen en een fysieke test doorstaan. Op beide eisen wist Melanie met overtuiging te scoren.
Onder de eindtermen verstaat men turnelementen welke verwacht worden van de meisjes op een bepaalde leeftijd. Melanie heeft inmiddels 35 van de 41 elementen onder controle. Haar persoonlijk doel is 100%.
De fysieke test is gebaseerd op een krachttrainingsprogramma samengesteld door één van de Amerikaanse bondscoaches Mary Lee Tracy. Deze bestaat uit 13 onderdelen waarvan je minimaal twee keer 85% moet behalen. Melanie heeft afgelopen weekend voor de 3de keer op rij aan deze eis voldaan (86,5%, 91,3% en 86%).
Het lidmaatschap houdt een aantal gezamenlijke trainingen in met de andere geselecteerde meisjes Deze trainingen staan onder leiding van de trainers en trainsters van de nationale damesploeg welke o.a. de dames naar de Olympische spelen in Rio hebben geleid.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week