Atos RTV

17 juli 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - In het stationsgebied van Zwijndrecht wordt met ingang van 1 september 2017 een blauwe zone van kracht. Met de parkeerschijf achter de autoruit kan hier maximaal twee uur worden geparkeerd. De blauwe zone komt in de plaats van het betaald parkeren en geldt van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.
De blauwe zone wordt ingevoerd in de omgeving van Jan Campertstraat, Paulus Potterstraat, Veilingdreef en Vierdrecht. Plattegronden met de blauwe zones staan op de webpagina Parkeren Stationsgebied op' ' . text_chop('www.zwijndrecht.nl', 30) . '' bij Parkeren, verkeer en vervoer.

bold('Informatie voor bewoners')

Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer): "De bewoners in het gebied ontvangen deze week een brief. Daarin kondigen we de invoering van de blauwe zone aan en leggen we uit wat zij moeten doen om een ontheffing te ontvangen. Per gebied kunnen bewoners in aanmerking komen voor een bewonersontheffing (één per bewoner) en voor bezoekersontheffingen (twee per adres). Wie nog een kraskaart voor parkeren heeft kan deze in de maand oktober inleveren."

bold('Informatie voor bedrijven')
De gemeente informeert ook de bedrijven die in de blauwe zone komen te liggen per brief. Bedrijven kunnen indien zij eigendom hebben of gevestigd zijn binnen het gebied maximaal drie bedrijfsontheffingen krijgen.

Alle openbare parkeerplaatsen nabij Vierdrecht worden eveneens in een blauwe zone ondergebracht met een maximale parkeerduur van twee uur. Dus ook de huurders van Vierdrecht worden per brief geïnformeerd over de invoering van de blauwe zone.

bold('Borden en belijning')

In de maand augustus treft de gemeente voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van de borden en het aanbrengen van blauwe belijning. Via publicaties attendeert de gemeente inwoners en bezoekers van Zwijndrecht op de omzetting van betaald parkeren naar blauwe zone.
bold('
Parkeren voor treinreizigers')

Voor treinreizigers is achter het NS-station Zwijndrecht aan de Westelijke Parallelweg een P&R terrein ingericht. Hier zijn 126 parkeerplaatsen beschikbaar. Voor treinreizigers die reizen met een OV chipcard is deze parkeergelegenheid gratis.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week