Atos RTV

15 mei 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Heeft u net de diagnose gekregen en komt er veel op u af?
Wilt u inzicht in de aandoening, hulp, praktische tips of gewoon een luisterend oor?
Dan is de cursus ‘ Leven met Diabetes’ van de DiabetesSchool mogelijk iets voor u.
De DiabetesSchool van DVN combineert inhoudelijke kennis met ervaringsdeskundigheid.
Meer inzicht in uw diabetes heeft positieve gevolgen voor uw behandeling en draagt bij aan voluit kunnen leven met diabetes. “Veel dingen wist ik. Toch dacht ik tijdens de bijeenkomst ook vaak: oh zit dat zo? Ik vind het echt een meerwaarde dat de cursusleiders zelf ook diabetes hebben. Ze spreken uit ervaring, niet uit een boekje” zegt een deelnemer.

In de cursus ‘Leven met Diabetes’ leert u in drie avonden de verschillende facetten van de ziekte, wisselt u ervaringen uit met anderen en wordt u uitgedaagd om na te denken over de eigen behandeling, leefstijl, voedingsgewoonten en acceptatie van de diabetes. Ook krijgt u inzicht in de eigen gewoonten en gedrag door het maken van eenvoudige thuisopdrachten.
De eerstvolgende cursus ‘Leven met Diabetes’ in Zwijndrecht start op:
Data: Maandag, 12, 19 en 26 juni 2017
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Plaats: Swoz Activiteitencentrum De Nederburgh, Duivenvoorde 211, Zwijndrecht

Meer informatie over de kosten en aanmelden:' ' . text_chop('www.dvn.nl/diabetesschool' /> Let op: Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden (een deel) van de cursuskosten. Informeer bij uw verzekeraar.

Word wijs met diabetes type 2 en volg de cursus ‘Leven met diabetes’. Deze cursus voorziet in de basiskennis die nodig is voor het leven met diabetes rond de volgende thema’s:
• Voeding
• Beweging
• Medicatiegebruik
• Overeenkomsten en verschillen in behandelmethoden
• Omgang met zorgverlener
Naast de basiscursus biedt de DiabetesSchool verdiepende modules over specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld: hypo’s, complicaties, zelfcontrole en leefstijl. Daarnaast bieden wij ook individuele coachingstrajecten voor alle mensen met diabetes.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week