Atos RTV

10 mei 2017
0 reactie(s)

Het terugdringen van fietsdiefstal is een prioriteit van gemeente en politie. Daarom vragen zij deze week de aandacht voor fietsdiefstal bij het NS-station. Uit cijfers blijkt dat hier relatief veel fietsen worden gestolen. Vooral de achterzijde van het station is in trek bij fietsdieven. Om dit tegen te gaan is er cameratoezicht en houdt de politie een extra oogje in het zeil. Dat heeft onlangs nog tot een aanhouding geleid. Vaak zijn fietsdieven veelplegers. Met één aanhouding kunnen dan meerdere zaken opgelost kunnen worden.

Fietsdieven zien in één oogopslag welke fietsen zij snel en gemakkelijk kunnen stelen.
Veelal zijn dat fietsen met een enkel slot, die nergens aan vaststaan. Volgens de Fietsersbond gebruiken fietsdieven lopers om bepaalde sloten open te krijgen. Het gaat om de volgende typen sloten: AXA: SL7, SL9, 583; ABUS: 40KR, 4800 KR. Door een paar eenvoudige maatregelen te treffen, maakt u het al een stuk lastiger voor de fietsdieven. Daarom deze tips.

- Gebruik altijd twee sloten
Fietsdieven zijn vaak gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik een slot dat ART goedgekeurd is. Doe het tweede slot door het voorwiel en het frame.

- Zet uw fiets ergens aan vast of in de stalling Bijvoorbeeld aan een fietsrek. Zo kan uw fiets niet opgetild en meegenomen worden. Of zet uw fiets in de bewaakte stalling aan de voorzijde van het station.

- Noteer het framenummer
Noteer het framenummer van uw fiets en andere kenmerken, zoals merk, type, kleur. Het framenummer is belangrijk als uw fiets onverhoopt toch gestolen is.

- Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie
De politie vindt geregeld gestolen fietsen terug, maar kan vaak de rechtmatige eigenaar
niet achterhalen. Aangifte doen kan online via' ' . text_chop('www.politie.nl', 30) . '' of op het politiebureau.

Meer tips
Lees meer tips op' ' . text_chop('www.stopfietsdiefstal.nu', 30) . ''

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week