Atos RTV

10 mei 2017
0 reactie(s)

HENDRIK-IDO-AMBACHT,? Dit jaar zijn extra vrijwilligers nodig voor de organisatie. Aleen in Hendrik-Ido-Ambacht al krijgen elk jaar 145 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht al jarenlang de collecteweek.
In de 1e volle week van september komen 120 vrijwilligers in Hendrik-Ido-Ambacht in actie en wordt huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kanker-onderzoek. In 2016 is n totaal € 9.000,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 tot en met 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen.

De KWF-afdeling in Hendrik-Ido-Ambacht organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Van Veelen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

De KWF-afdeling Hendrik-Ido-Ambacht heeft ook een vacature voor penningmeester. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Eric van Veelen, via ttelefoon 06 51 29 33 46 of e: evveelen@kwf.nl.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week