Atos RTV

8 mei 2017
0 reactie(s)

Zwijndrecht -ZorgSaamZorgen zoekt nieuwe vrijwilligers die het team komen onder-steunen. Heeft u tijd om iemand een bezoekje te brengen, samen boodschapje doen of te activeren door bijvoorbeeld samen te puzzelen dan heel graag.
ZorgSaamZorgen is een initiatief om eenzame mensen uit hun isolement te halen. Niet ieder mens is gezegend met kinderen of familie om zich heen. Even ‘n bezoekje krijgen, telefoontje of samen iets afspreken is voor vele mensen zowel voor jong als oud een bijzonderheid.
Er zijn veel eenzame mensen in Zwijndrecht die achter een deur leven waar niemand weet van heeft. Zwijndrechtse organisaties proberen achter deze voordeur te komen en een helpende hand te bieden. Zo krijgt ZorgSaamZorgen via wijkorganisaties, SWOZ en Vivera aanvragen binnen.
Mensen vinden het moeilijk toe te geven dat ze eenzaam zijn of weten vaak de weg niet.
De organisatie ZSZ werkt met vrijwilligers die adressen bezoeken van mensen die behoefte hebben aan aandacht, bezoek en ondersteuning. Maar dat niet alleen, ook mensen die zich alleen voelen of weinig te doen hebben, kunnen anderen aandacht geven met een bezoekje, samen winkelen of biljarten.
Het is aan de vrijwilliger zelf of zij/hij alleen een bezoek brengt of ook eens erop uit gaat met de cliënt. Iedere vrijwilliger is vrij om het contact zelf in te vullen al naar gelang de wens van de cliënt en uw eigen kunnen.  Dat maakt het werk spontaner en geeft meer vrijheid om samen de gezelligheid in te vullen. Natuurlijk moet er ook een klik zijn met elkaar. ZorgSaamZorgen match de aanvrager met de vrijwilliger. De vrijwilliger kan terecht bij de organisatie ZSZ met problemen, vragen enz.  Je staat er dus niet alleen voor. Vakantie, ziekte worden dan zo goed mogelijk opgevangen. De deelnemende vrijwilligers zijn allemaal bezet met een cliënt, daarom is de organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Wilt u bellen voor informatie en/of aanmelding: coördinatie Wilma Vissers 078-6106358. Of 0615063539.
Ook kunt u de boodschap inspreken en wordt u teruggebeld. Mailen kan naar infozorgsaamzorgen@gmail.com

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week