Atos RTV

5 mei 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Gedeputeerde Weber opent vrijdag 12 mei om 15.00 uur officieel het Waalbos gelegen tussen Waal en rangeerterrein Kijfhoek. Jarenlang is er hard gewerkt om van dit landbouwgebied een prachtig natuur- en recreatiegebied te maken. En het is nu zover dat het gebied geopend kan worden.

De opgave van de landinrichtingscommissie, om groene gebieden aan te leggen als buffer voor de verstedelijking is daarmee afgerond. De opening wordt vrijdag feestelijk gevierd. Inwoners van de omliggende gemeenten zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening. Het nieuwe recreatiegebied van maar liefst 185 ha heeft wandelpaden, waterpartijen en een fietspad dat aansluit op regionale routes. Verschillende vogels, waaronder kluut, visdiefje, gans, kievit, witgatje, zilverreiger, hebben hun weg naar het gebied al gevonden.

Er is vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur van alles te doen. Zo kan men een huifkartocht door het gebied maken en is er voor de kinderen een springkussen. De IJsclub Rijsoord en Omstreken, de Stichting de Rijsoordse Molen en de Stichting Natuurbeheer Waalbos werken mee aan de festiviteiten die plaats vinden nabij de molen van Rijsoord, Waalweg 11 te Ridderkerk.

Het Waalbos ligt op grondgebied van de gemeenten Ridderkerk en Zwijndrecht. Het Waalbos is een project van de landinrichtingscommissie IJsselmonde (gemeenten Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Albrandswaard, Barendrecht en Zwijndrecht, Provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta, Staatsbosbeheer) in samenwerking met de Stichting Natuurbeheer Waalbos, het Nationaal Bossenfonds, Ingenieursbureau Drechtsteden en aannemer de Vries te Stolwijk.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week