Atos RTV

 

 ATOS AGENDA 

 

 

Heeft u ook berichten voor de agenda? Stuur deze dan naar: redactie@atosrtv.nl. 

 

 

 

Buitenspeeldag op 13 juni


In het kader van de Buitenspeeldag kunnen we allemaal op 13 juni pannenkoeken gaan eten. De kinderen van o.b.s. de Twee Wieken zijn ook van de partij. Iedereen is welkom, zowel jong als oud.  in de Nederburgh aan de Duivenvoorde 211A in Zwijndrecht.   Deelname is gratis. Aanmelden bij de gastvrouw of -heer van de Nederburgh of bellen met 078-6122597.  E-mail: nederburghreserveringen@gmail.com


Zomeravondconcert op 13 juni


Op woensdag 13 juni 2018 organiseert de Stichting Beiaard Zwijndrecht weer het traditionele zomeravondconcert op het Raadhuisplein. En dit jaar wordt het volgens de stichting heel bijzonder. Want naast beiaardier Jan van der Zwart speelt er volgende week woensdag een complete big band met de beiaard mee. Uit Dordrecht komt de, uit ongeveer 20 personen bestaande, Phil’s Big Band onder leiding van dirigent Marcel Streef met een zangeres, die pas onlangs haar debuut maakte bij de “Swingmachine” van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Iedereen is welkom op deze 9e editie van dit bijzondere concert waar vanzelfsprekend iedereen gratis naar kan komen luisteren. En natuurlijk begroet de Stichting ook dit jaar weer iedereen met een hapje en drankje. Het concert begint woensdag 13 juni om 19.30 uur. Bij slecht weer vindt het concert plaats in het gemeentehuis van Zwijndrecht.BOVEN.DANSEN XXL! op 16 juni


Op 16 juni wordt in Cascade voor jongeren vanaf 18 jaar het seizoen afgesloten met: BOVEN.DANSEN XXL!  Tijdens deze grote finale-feestavond kunnen de vaste dj’s niet ontbreken. Dj Martino, dj Cageman en dj Robin van der Ven zijn de lokale en regionale helden die er tijdens alle feesten van BOVEN.Dansen voor zorgen dat het publiek los kan gaan. Om de zomer in te luiden, zijn voor BOVEN.XXL twee top dj-acts uitgenodigd: Johnny 500 & MC Massive en Diaz & Bruno.Deze dj’s zijn bekend in Nederland maar ook internationaal actief. Zaterdag 16 juni, van 21.30 tot 02.30 uur. Tickets 17,50 euro, kijk op de facebookpagina van BOVEN. voor meer info en ticketverkoop.Zomerconcert kankerbestrijding op 16 juni


Op zaterdag 16 juni wordt er in de Grote Kerk  te Dordrecht  een  Zomerconcert georganiseerd voor de kankerbestrijding. Aan deze avond werken mee het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam  en Choir4Hope uit Barneveld  o.l.v. Peter Overduin. Maar ook sopraan Annelies Schep, Gezinus Veldman op vleugel en André de Jager op orgel.
Het Inspire2liveChoir is opgericht in 2011 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste gemengde koor van de regio. Het zusterkoor Choir4Hope is in 2014 opgericht. Beide koren zingen uitsluitend voor de kankerbestrijding  en zijn uniek in Nederland.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor de stichting van Prof. dr. Casper van Eijck genaamd Support Casper. Deze stichting financiert onderzoek naar alvleesklierkanker. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.
De aanvang op 16 juni is 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur. Toegangsprijs € 10.-p.p. t/m 12 jaar € 5.-p.p.Inlichtingen en kaartverkoop: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257.  Kaarten zijn verder verkrijgbaar bij alle koorleden en ’s avonds bij de Grote Kerk te Dordrecht.


Kijkdag bij  HVC Dordrecht: op 16 juni


Op zaterdag 16 juni  is er een kijkdag bij de afvalenergiecentrale van HVC. Hier zet men ons restafval, afval dat ze niet meer kunnen recyclen, om in stroom en warmte. Deze warmte voedt vervolgens weer het warmtenet van Dordrecht. Hoe dat in zijn werk gaat kan men die dag komen bekijken tijdens een van de rondleidingen. De rondleidingen starten om 9.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee, een korte presentatie met film en daarna een rondleiding door de afvalenergiecentrale en de turbine. Dit alles duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur. In verband met de veiligheid is de minimum leeftijd 11 jaar en moet men goed ter been zijn. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdag-dordrecht. Avondbingo in Zoutwelle op 21 juni

 

 

Op donderdag 21 juni is er weer een avondbingo in Brasserie Zoutewelle. Vanaf 17:00 uur is iedereen van harte welkom. Vooraf kunt u genieten van een heerlijk Bingo menu  welke om 17.00 wordt geserveerd. De kosten zijn €5,50 voor een menu. De bingo start om 19:00 uur de kosten voor een bingokaart zijn €2,00. Er worden 4 rondes gespeeld elk met 3 prijzen en een 5de ronde met een superprijs. Iedereen is welkom in brasserie Zoutewelle  in de Lichtkring. De Kring 11, 3332 AS Zwijndrecht. Gratis parkeren.


Sociëteitmiddag met Rietdekker Koor op 27 juni

 

 

Op woensdag27 juni is er een gezellige middag met een optreden van het Rietdekker Koor en aansluitend een koud buffet. Vanaf 14.30 uur is iedereen van harte welkom. De ontvangst is met een kop koffie/thee en wat lekkers. Start van de middag is om 15.00 uur. Na afloop kan men genieten van een heerlijk 3-gangen menu  welke om 17.00 wordt geserveerd. De kosten zijn voor leden €10,00 (excl. drankjes) Niet-leden € 12,50  (excl. drankjes). Opgeven uiterlijk voor 20 juni. Brasserie Zoutewelle is te vinden in de Lichtkring, De Kring 11 in Zwijndrecht. Gratis parkeren.

 

 

Bachfestival Dordrecht 18 t/m 24 juni


Kunstmin is het festivalhart van het aankomende en vernieuwde Bachfestival Dordrecht. Dagelijks is het Bachcafé vanaf 16 uur geopend met programma, ontmoetingen en een dagmenu. De vijfde festivaleditie is gebaseerd op het thema licht en ook in deze editie gaat het festival de uitdaging aan om Johann Sebastian Bach in de 21e eeuw te plaatsen. Meer dan ooit zocht het festival naar combinaties met hedendaagse muziek, zijn er originele concertprogramma's gecreëerd en inspirerende musici uitgenodigd.  De verbinding tussen de topensembles LUDWIG en Cappella Amsterdam staat garant voor een spectaculaire opening, Hannes Minnaar waagt zich aan de Goldbergvariaties en Concerto Copenhagen sluit het festival af. Verder zijn er topmusici als Ed Spanjaard, Erik Bosgraaf, Matthias Havinga, Johannette Zomer, Black Pencil, Radio Phil Brass en de Nederlandse Bachvereniging én ook is er volop plaats voor jong talent. Lichtkunstenaar Jaap van den Elzen is de artist in residence.


De 14 concerten vinden plaats in Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis. De volledige kaartverkoop voor het festival verloopt via de website en kassa van Kunstmin in het Energiehuis.


Festival Highlights 2018 in Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis:

- Magnificat van J.S. Bach met Dutch Baroque Orchestra o.l.v. Ed Spanjaard samen met ruim 70 zangers uit de regio (19 juni)

- KinderBachDag, een kinderfestival met acrobatiek, muziektheater, poppentheater en meer (20 juni)

- Die Zauberflöte van Mozart in een uniek première-arrangement van Roderik de Man (21 juni)

- Hannes Minnaar speelt Bachs Goldbergvariaties (22 juni)

- Light Night Proms met o.a. Calefax Rietkwintet en Percossa (23 juni)
Big Rivers van 13 tot 15 juli


Het Big Rivers festival blijft met namen strooien waaronder Julia Zahra. De meeste mensen zullen haar nog kennen als de jongste winnares ooit van The Voice of Holland 2013. Daarnaast deed ze ook mee met het programma De Beste Zangers van Nederland in 2015, wat ervoor zorgde dat ze zelfs op tour ging aan de andere kant van de oceaan. Onlangs heeft Zahra een nieuwe EP uitgebracht genaamd 'Something New' met liedjes die in de soul/pop traditie zijn geschreven, maar wel met een moderne twist.
Uiteraard is BRASSOciety ook weer van de partij deze editie. Brassociety is een op New Orleans geïnspireerde brassband bestaande uit muzikanten van verschillende ensembles uit Nederland. Ze combineren de energieke New Orleans brass band stijl met de Europese stijl waardoor een combinatie ontstaat van jazz, blues en moderne popliedjes.Verder staan Charley Cruz & the Lost Souls, ToBe Jazzed, Jazzlab Sessions, Ntjam Rosie, The King's Rhythm Crew ft. JB Meijers, Phil's Big Band, De Raad van Toezicht, Nueva Manteca, BRUUT!, The Hillbilly Moonshiners, Barnyard Tea, Piano Paul en Mumfords Calling dit jaar ook op Big Rivers Festival dat  plaatsvindt op 13, 14 en 15 juli in de binnenstad van Dordt.


Bouwstad 16 juli


Vanaf maandag 16 juli zijn de kinderen van de leeftijd 4 t/m 12 jaar oud weer van harte welkom op Bouwstad Zwijndrecht. Het jaarlijkse bouwfestijn bij voetbalverenging Groote Lindt dat ook dit jaar georganiseerd wordt door Stichting Hattrick. Het thema voor dit jaar is:  Movies

Naast het bouwen worden er weer diverse sport- en knutselelementen toegevoegd aan het dagprogramma. Een groep van enthousiaste medewerkers én sportieve vrijwilligers zullen voor een onvergetelijke vakantieactiviteit zorgen. Bouwstad start op maandag 16 juli en eindigt op vrijdag 20 juli.  Een weekkaart kost € 25,00. Een plekje voor de kraam reserveren kan door een e-mail te sturen naar bouwstad@stichtinghattrick.nl. Maximaal 5 kinderen per kraam! Wees er snel bij want er zijn beperkte bouwplekken beschikbaar. Op dinsdag 24 juli zal er nog een leuke sportdag georganiseerd worden waar de kinderen van Bouwstad gratis aan mogen deelnemen! Voor meer informatie ga naar facebook.com/bouwstad en www.stichtinghattrick.nl.


Cursus Indonesisch Koken op 10 september


Op maandag 10 september 2018 start er weer een nieuwe cursus Indonesisch Koken voor beginners in wijkcentrum Kubiek.
In 10 avonden leert Mevr. Kouwenhoven u de fijne kneepjes van de Indonesische Keuken. Ook krijgt men tips over de specifieke ingrediënten en waar u deze het best en zo voordelig mogelijk kunt kopen. Op de avonden zelf zijn de bereidingswijzen al voor u op papier gezet. U hoeft zelf niets aan te schaffen, alles staat klaar en u kunt direct met alle bereidingen/snijwerk e.d. beginnen.
Na de les wordt de tafel gedekt en wordt het geen bereid is uiteraard gezamenlijk genuttigd. Gezelligheid en leren staan voorop. De cursus kost € 105,00 en vindt plaats op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur.  Geïnteresseerd?
Inschrijven is vanaf heden mogelijk via tel. 078-6126364, of via de mail administratiekubiek@diverz.info.
Wees er snel bij want vol is vol!


Expositie over 100 jaar EHBO

 

In De Vergulde Swaen is de nieuwe expositie te zien ‘Een Eeuw EHBO Zwijndrecht’

Zo’n honderd jaar geleden werd, in 1917, de EHBO Vereniging Zwijndrecht opgericht.

Middels archiefmateriaal, krantenknipsels, prijzenbekers, medailles, foto’s wordt een overzicht gegeven van deze periode ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’. Ook zaken als reanimeren en aanleggen van verband komen in deze expositie aan de orde en deze vaardigheden mogen door de bezoekers praktisch geoefend worden.  Voor kinderen/kleinkinderen is er speciaal een krat met verbandspullen aanwezig, zodat ze zich even als hulpverlener kunnen uitleven met rollen verband, een heuse verbandschaar, pleisters en mitella’s. Jammer is dat halverwege de vorige eeuw het archief van de EHBO Vereniging door brand werd vernietigd. Oude foto’s, liefst uit de zwart-wit tijd, zijn daarom alsnog welkom of kunnen door de Historische Vereniging Zwijndrecht worden gekopieerd.

De expositie is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Vergulde Swaen is te vinden aan de Rotterdamseweg 53-55 in Zwijndrecht.

 

  

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week