Atos RTV

 

 

ATOS AGENDA 

 

 

Heeft u ook berichten voor de agenda? Stuur deze dan naar: redactie@atosrtv.nl. 


 

Film in Cascade 18 april

 

In Cascade wordt op woensdag 18 april de succesvolle film 'Murder on The Oriënt Express' vertoont naar het gelijknamige boek van de legendarische detectiveschrijfster Agatha Christie. De film is een aaneenschakeling van bekende acteurs. Met het spannende verhaal over detective Hercule Poirot die tijdens zijn reis naar Istanboel noodgedwongen een raadselachtige moord moet oplossen voordat de dader opnieuw in de trein kan toeslaan.  De film die geschikt is vanaf 12 jaar begint om 20:00.  Kaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen via de website: www.theater-cascade.nl. Cultureel Centrum Cascade is te vinden aan de Hoge Kade 52 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Avondbingo 19 april

 

Donderdag 19 april is er weer een avondbingo in Brasserie Zoutewelle. Vanaf 17:00 uur is iedereen van harte welkom. Vooraf kan men eventueel nog genieten van een speciaal Bingo menu  welke om 17.00 wordt geserveerd. De bingo start om 19:00 uur en de kosten voor een bingokaart zijn €2,00.  Gespeeld wordt in 4 rondes met 3 prijzen en een 5e voor de superprijs  De kosten voor het menu zijn €5,50. Brasserie Zoutewelle is te vinden in de Lichtkring, De Kring 11 in Zwijndrecht. Men kan er gratis parkeren.


 

 Oranjemiddag 20 april

 

Op vrijdag 20 april kan men alvast de verjaardag van de Koning gaan vieren in een Oud Hollandse Oranjemiddag in  het activiteitencentrum de Nederburgh.  Er worden dan ouderwetse spelletjes gepeeld met een hapje en een drankje waarbij, dankzij wijkplatform Nederhoven, ook de traditionele oranjetompouce niet zal ontbreken. Vanaf 13:30 is iedereen welkom aan de Duivenvoorde 211A in Zwijndrecht. Aanmelden doet men via de gastvrouw of heer van de Nederburgh of per mail naar nederburghreserveringen@gmail.com.


 

Lang leven symposium 21 april

 

Op zaterdag 21 april 2018 organiseert Bergarde Galleries het symposium 'Lang leven'. Tijdens deze middag vertellen fotografe Rince de Jong en Aly Dassen van Alzheimer Nederland vanuit hun eigen ervaring en expertise over dementie. Aanleiding is de fotoserie Lang leven van Rince de Jong waarbij ze haar camera richtte op demente bewoners van een verzorgingstehuis. Op bedachtzame wijze portretteerde de Jong deze ouderen in hun eigen habitat. Entree is 10 Euro incl borrel. Meer informatie en aanmelding via de webshop van Bergarde.com. De tentoonstelling Rince de Jong / Wie wij zijn is nog t/m 3 mei bij Bergarde te zien in Heerjansdam.

 

 

Koffieconcert in de Lindtse Kerk 22 april

 

Op zondag 22 april vindt in de Lindtse Kerk weer een koffieconcert plaats. Medewerking wordt deze keer verleend door de jonge pianist Erwin Rommert Weerstra. Hij heeft een aanstelling als pianist bij het Koninklijk Conservatorium en wordt ook aangesteld als pianist bij het Nederlands Danstheater. Tijdens het concert zal Erwin onder andere werken van Händel, Brahms, Beethoven en Chopin ten gehore brengen. Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van ‘Kerk in de Wijk’ en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 12.00 uur aanvangen en iedereen is welkom. De Lindtse Kerk is te vinden aan de Develweg 28 in Zwijndrecht. Bron: Lindtse Kerk


 

Sociëteit middag op 25 april

 

Op woensdag 25 april is er weer een sociëteit middag in Brasserie Zoutewelle waarop dit keer een presentatie over oud Zwijndrecht met gastspreker Dhr. Popijus. Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom.met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Start van de middag is om 15.00 uur. Na afloop kan men nog  genieten van een heerlijk 3-gangen menu  welke om 17.00 wordt geserveerd.  Iedereen is welkom.
De kosten (excl. drankjes) zijn voor leden €10,00. Niet-leden betalen € 12,50.  Opgeven voor 18 april via de Brasserie Zoutewelle in De Lichtkring, De Kring 11  te Zwijndrecht of per mail: brasseriedelichtkring@swinhovegroep.nl


 

Buurtrestaurant 26 april

 

Op donderdag 26 april  serveert het Buurtrestaurant weer een gezonde verse maaltijd. Er staat tomatensoep, kipsaté, nasi/bami en atjar op het menu en als toetje een Koninklijke Oranje verrassing. De vrijwilligers staan vanaf 17.00 uur klaar om iedereen hiervoor te ontvangen.  Het diner zelf start om 17.30 uur. De prijs bedraagt 10 euro, exclusief drankjes. Aanmelden is mogelijk tot en met en met maandag 23 april  via  nederburghreserveringen@gmail.com of 078-6122597.   Het Buurtrestaurant is te vinden in de Nederburgh, Duivenvoorde 211a in Zwijndrecht. Bron: Diverz


 

Koningsdags 27 april

 

Op vrijdag 27 april kleurt Zwijndrecht weer oranje voor Koningsdag. Om 9.30 uur starten de festiviteiten met de traditionele aubade op het Raadhuisplein. Men kan meezingen met de Oranjemedley onder muzikale begeleiding van Het Geklank des Konings en kijken naar een optreden van Dans- en Balletschool Dansant. Vervolgens begint om 10:00 de traditionele kleedjesmarkt in het Oranjedorp en de uitgebreide braderie, die weer als vanouds tot 17:00 te vinden is op de vertrouwde Burgemeester de Bruïnelaan. Vanaf 18 april staat al de kermis te draaien op het Raadhuisplein met, nieuw dit jaar op dat plein, het Koningspodium waarop bekende artiesten en nieuwe talenten zullen optreden. Zoals het duo Helemaal Hollands en Andrea Hazes. De stichting Triskontakten organiseert weer een feest op het Trisplein met onder meer een pantservoertuig waar de mannen van Defensie alles over kunnen vertellen. Daarnaast zijn er Koningsspelen bij winkelcentrum Walburg en het Badhuis naast muziekfestiviteiten bij Haciënda en het Veerplein. Ook in Heerjansdam organiseert de Oranjevereniging een dag vol activiteiten. Kijk op ovheerjansdam.nl voor alle informatie.

 

 

Instrumentaal Koningsconcert 27 april

 

Op vrijdag  27 april wordt er in de Open Hofkerk een instrumentaal Koningsconcert georganiseerd voor de kankerbestrijding. Aan deze avond werken mee de bekende pianist Jan Vayne, de organist André de Jager en de trompettisten Arjan en Edith Post. Jan Vayne zal o.a. liederen improviseren die spontaan door het publiek worden opgegeven. Verder zullen de musici zowel afzonderlijk als gezamenlijk optreden. Ook zullen er enkele liederen als samenzang op het programma staan. De opbrengst van de middag is bestemd voor de stichting van Prof. Van Eijck genaamd Support Casper. Deze stichting financiert onderzoek naar alvleesklierkanker. Burgemeester Jan Heijkoop zal het concert openen. De aanvang is 15:00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, t/m 12 jaar 5 euro. De voorverkoop is via Boetiek Manifesto in winkelcentrum De Schoof. De Open Hofkerk is te vinden aan de Schildmanstraat 72A in Hendrik-Ido-Ambacht. 


 

Alzheimer Café 2 mei

 

Woensdag 2 mei is er weer een Alzheimer Café in Swinhoven met dit keer als onderwerp: “Hoe vullen we de dag samen in?”. Een gesprek met Ben Krapels en Pieter Ardon over de dagbestedingen. We tonen 2 korte beeld-impressies van de dagbehandeling in de Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht en die van De Lindonk in Zwijndrecht. Patiënten samen met familie, buren, beroepskrachten en iedereen die hierin geïnteresseerd is zijn er welkom.

Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entree is gratis.

Het Alzheimer Café vindt plaats, op iedere eerste woensdag van de maand  in de Salon van Swinhove, Plantage weg 3, 3333 GZ in Zwijndrecht. Inwoners van Hendrik Ido Ambacht kunnen gebruik maken van de Blije Borgh bus. Kosten 5 euro per retour. Bel hiervoor 06-31640258 of mail: thibaut@caiway.nl.  Bron: Swinhoven

 

 

Film Cars 3 in Cascade op 2 mei

 

Speciaal voor alle kinderen viert Cascade in de meivakantie een filmfeestje met de film Cars 3 In deze film draait het om de legendarische Bliksem McQueen. Hij lijkt verouderd te zijn, vergeleken met de razendsnelle nieuwe racewagens in de sport waarin hij groot is geworden. Bliksem is vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport en roept daarom de hulp in van de enthousiaste, jonge racetechnicus Cruz Ramirez. Samen met haar wil Bliksem laten zien dat hij nog lang niet klaar is met racen, en daarbij krijgt hij ook nog hulp uit onverwachte hoek. Bliksem is vast van plan te bewijzen dat hij nog altijd de beste is in de allergrootste arena van de Piston Cup. De filmvoorstelling op woensdag 2 mei begint om 15.00 uur en kaartjes kosten 2,50 euro. De animatiefilm is Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden. De voorstelling duurt 109 minuten en bevat een pauze. Online bestellen kan via theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.


 

Film Allied in Cascade op 4 mei

 

Op vrijdag 4 mei is er traditioneel in Cultureel Centrum Cascade na afloop van de Dodenherdenking een voorstelling of film die in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar draait op vrijdag 4 mei de sfeervolle en spannende film ‘Allied’.  De film volgt de Britse geheimagent Max Vatan (gespeeld door Brad Pitt), die in 1942 op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in Noord-Afrika. Daar ontmoet hij vervolgens op vijandelijk gebied de Franse verzetsstrijdster Marianne Beausejour. Wanneer ze elkaar na een tijdje opnieuw treffen in Londen, brengt de extreme druk van de oorlog hun relatie in gevaar.  De film begint om  21.00 uur en werd mede mogelijk gemaakt door het 4-5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana. Kaartjes kosten 5 euro. De film is Nederlands ondertiteld en geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. Online bestellen kan via theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.


 

Nieuwe cyclus Kaboutersport  16 mei

 

Op woensdag 16 mei start er een nieuwe cyclus kaboutersport in Zwijndrecht. Deze cyclus wordt georganiseerd door Stichting Hattrick in samenwerking met de sportcoach Hooge Nesse. De kaboutersport is voor alle kinderen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen. De cyclus van 6 lessen kaboutersport zal starten op woensdag 16 mei van 15.00-16.00 uur in het natuur- en recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat. Door middel van attractieve lessen, verzorgd door vakkundige docenten van Stichting Hattrick, kunnen de kinderen kennismaken met allerlei verschillende vormen van sport en bewegen. Er wordt daarbij gezocht naar samenwerking met de diverse sportverenigingen in Zwijndrecht. Men kan zijn kind inschrijven via www.stichtinghattrick.nl. Bron: Stichting Hattrick

 

 

 

Cursus fotografie
Het voorjaar is volop bezig en er is veel moois te fotograferen. Veel mensen maken graag foto´s maar weten niet goed hoe om te gaan met alle standen en instellingen van de fotocamera en wat alle knopjes betekenen. Deze mensen kunnen een korte cursus fotografie volgen bij Roelie ´t Jong in haar fotostudio in Ridderkerk. Tijdens de cursus leren deelnemers onder meer de basisbegrippen van de fotografie, instellingen van de fotocamera en compositie. De lesstof wordt verdeeld over 2 lessen zodat de deelnemers de tijd hebben om alle informatie te verwerken en om te oefenen. Tijdens les 2 wordt de uitleg afgerond, is er ruimte voor het stellen van vragen en worden de door de deelnemers gemaakte foto’s besproken. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de cursus op dinsdagavonden en donderdagmiddagen. Nieuw is de cursus op vrijdagmiddag 11 en 18 mei. De cursussen vinden plaats in de fotostudio van Roelie ´t Jong aan de Koninginneweg 150 in Ridderkerk. Deelname kost € 85,00 per persoon. Meer informatie is te vinden op website www.roelietjong.nl. Voor aanmelding en informatie kan contact worden opgenomen met Roelie via email: info@roelietjong.nl of via telefoon: 06 – 55 88 59 80.

 

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week